Průvodce Zdravými Polohami Při Spánku

zdravý spánek

Dobrá poloha při spánku spolu s kvalitním spánkem po celou noc uvolňuje páteř a svaly. Nejen je důležitý pro relaxaci, ale také pro psychickou i fyzickou regeneraci.

Každý má polohu při spánku, která je naše oblíbená, a všichni do ní přirozeně každou noc upadáme. Je jedna poloha lepší než druhá?

Výzkumníci věří, že způsob, jakým spíme, je důležitý. Některé polohy při spánku mohou být prospěšnější než jiné. Žádná poloha není vhodná pro všechny: nejlepší poloha pro jednotlivce závisí na konkrétních zdravotních problémech. Pro ​​těhotné ženy a osoby se spánkovou apnoe nebo bolesti šíje, bolesti zad nebo gastroezofageální kyselé nemoci (GERD), existují určité polohy spánku, které jsou prospěšnější než jiné. When you want to discover further more information about zdravé spánkové návyky, you have to look at krasnesny.cz site.

Kdo by měl ležet na zádech?

Asi 38 % lidí má tendenci spát na zádech, což je druhá nejčastější poloha ke spánku. Říká se jí také poloha na zádech. Když spíte na zádech, vaše páteř zůstane rovná a zdravá.

Se správnou oporou mohou jedinci s bolestmi krku nebo bederní páteře najít úlevu v této poloze. Mohou se probudit s menší ztuhlostí a zmírněním bolesti.

Lidé se spánkovou apnoe by se měli vyhýbat poloze vleže. Tato poloha může vést ke kolapsu dýchacích cest, který může zhoršit příznaky. To může také zvýšit chrápání.

Je to atraktivní a přirozená poloha, ale nedoporučuje se těhotným ženám nebo starším dospělým. Kyselost se může zhoršit i spánkem na zádech.

Spát na boku

Nejoblíbenější polohou pro dospělé je spát na boku. Asi 54 V této poloze spí % dospělých. Kvůli ohebnosti naše páteře, jak stárneme, může být spaní na boku velmi oblíbené. Spívání na boku je dobré z mnoha důvodů. Protože vyrovnává páteř a udržuje ji neutrální, spaní na boku může být zdravé. Spát na boku je pohodlnější pro ty, kteří mají krk bolest nebo bolest v kříži. To poskytne oporu vaší pánvi a boky.

Někomu je spánek na jedné nebo druhé straně nepohodlný. Je však důležité zajistit, aby jejich polštář má správnou tloušťku, aby si mohli udržet krk a páteř na stejné úrovni.

Tato poloha může být užitečná pro ty, kteří trpí spánkovou apnoe. Dýchací cesty nebudou tak zhroucené, když jsou na boku, jako když jsou na zádech. Lidé, kteří mají tendenci chrápat během spánku, mohou také najít úlevu, když spí na boku.

Pokud trpíte kyselostí, GERD nebo jinými příznaky, je nejlepší spát na boku. Okamžitě pocítíte úlevu pohybem na stranu od zad. Spánek na pravé straně se doporučuje těhotným ženám, protože břicho vyvíjí menší tlak na srdce a napomáhá průtoku krve.

Pro ​​lidi s bolestmi ramen však nemusí být nejlepší poloha pro spaní nejlepší. Pokud nemůžete spát na boku, ujistěte se, že vaše páteř zůstává rovná. Vyhněte se poloze plodu. Pozice plodu je považována za nezdravou, protože páteř je zakřivená a může způsobit nepřiměřenou bolest nebo námahu při probuzení. Poloha plodu také ztěžuje dýchání a vyvíjí tlak na bránici.

Spánek na břiše (poloha na břiše)

Asi 7 % spí na břiše. Toto je také známé jako poloha na břiše. Považuje se za nejnezdravější polohu ke spánku. I když pomáhá při chrápání, odborníci ji nedoporučují.

Spánek na břiše je pro páteř náročnější než pro žaludek. Spánek na břiše poloha by mohla způsobit bolest po probuzení kvůli zvýšenému tlaku na tkáně páteře. Je to také nejhorší poloha ke spánku pro jedince, kteří mají v anamnéze poranění páteře, protože zpomaluje zotavení.

Trvalé namáhání páteře při spánku na břiše může vést ke strukturálním změnám páteře, proto je třeba se této poloze co nejvíce vyhýbat.

Závěr

Špatné držení těla při spánku může být způsobeno mnoha stavy. To lze snadno napravit pohybem těla během spánku. Záda mohou být skvělým místem odpočívat a může pomoci při bolestech zad. Těhotné ženy a překyselení lidé by však neměli spát na zádech. Lidé s GERD nebo těhotné ženy by měli spát na levém boku. Protože jsou dýchací cesty otevřenější, než když spíte na zádech, může být tato poloha prospěšná i pro lidi s obstrukční spánkovou apnoí. Pro ​​většinu lidí je spaní na břiše tou nejhorší polohou.

Některé polohy spánku jsou vhodnější určitým lidem v závislosti na jejich anamnéze poranění páteře nebo jiných stavech. Specifický stav jednotlivce může ovlivnit způsob, jakým spí.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Five Tips To Assist You Along With Your Home Inspector

Dératisation En Essonne: Comment Protéger Votre Propriété Contre Les Rongeurs

5 Hints For Buying A Tankless Hot-Water Heater